Neem contact op

070 511 31 64

  • 070 511 31 64

WINNUBST

Schildersbedrijf Winnubst is een familiebedrijf, opgericht in 1912, met inmiddels de vierde generatie Winnubst aan de leiding.

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoudsschilderwerk van zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk. De opdrachten zijn qua aard en omvang zeer divers, van het schilderen van een tussenwoning tot het restaureren van monumentale panden en winkels.

Onze opdrachtgevers zijn particulieren, bedrijven, bouwbedrijven, architecten, beheerkantoren en VvE's. Voor een onbezorgde verbouwing werken wij samen met vakkundige aannemersbedrijven, timmerlieden en stukadoors. Geen klus is te klein of te groot voor ons. Van het bijwerken van uw kozijnen tot een nieuwe jas voor uw bedrijfspand.

Onze ervaren schilders staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het werkgebied ligt tussen Amsterdam en Rotterdam, de schilders zijn flexibel en rijden overal naar toe.

Geen klus is te klein of te groot voor ons!

TEAM

Wij werken met een vaste groep vakschilders die jarenlange ervaring hebben met ons werk en onze klanten. Kennis van het vak, betrouwbaarheid en kwaliteit staan centraal in ons bedrijf. Omdat ons bedrijf overzichtelijk en transparant is, is er veel persoonlijke aandacht en goed overleg, waardoor we in staat zijn een uitstekende service te geven.

GESCHIEDENIS

De 4 generaties in het schildersbedrijf Klaas, Ricus, Simon en Edgar Winnubst

Rond 1900 trok Klaas Winnubst met zijn broer als schilder naar Roelofarendsveen. Daar schilderde hij onder andere een kerk. Hij had het vak geleerd bij de Nederlandse kunstschilder Jan Dunselman en had meegewerkt aan decoraties in de Nicolaaskerk in Amsterdam

In 1912 vertrok Klaas vanuit Medemblik naar Wassenaar. Hij was als decorateur gevraagd om de st.Willibrorduskerk aan de Kerkstraat te schilderen. Nadat het decoratiewerk in de st. Willibrorduskerk voltooid was, kreeg hij van diverse kerkgangers aanvragen voor het schilderwerk van hun woonhuizen. Hierdoor heeft hij zich definitief gevestigd in Wassenaar.

In de jaren ’20 en ’30 werden veel huizen en villa’s in Wassenaar gebouwd en velen werden geschilderd door de schilders van Winnubst, waardoor het bedrijf zich razendsnel uitbreidde tot een, zeker voor die tijd, groot bedrijf. In deze jaren waren er tot wel 60 schilders in dienst die uit alle omstreken kwamen.

In het begin van de jaren ‘40 neemt de oudste zoon van Klaas, Ricus, het bedrijf over. Naast het schilderen van huizen werden tevens diverse kerken, kloosters en scholen geschilderd. De overgang van handkarren en bakfietsen naar de eerste bedrijfsauto in de jaren 50 maakte dat het werk een stuk makkelijker te bereiken was.

De oudste zoon van Ricus, Simon, ging rond zijn 17de jaar werken in het schildersbedrijf en behaalde zijn diploma aan de opleiding voor meesterschilder aan de Nimeto in Utrecht. De gezondheidstoestand van Ricus is de aanleiding om versneld het schildersbedrijf in 1970 over te dragen aan Simon.

In de jaren ’80 en ’90 zijn onder leiding van Simon variërend van 10 tot 25 schilders werkzaam. De vernieuwingen uit die tijd waren de overgang van houten steigers naar aluminium steigers en het gebruik van verfspuit installatie waardoor grote oppervlakten wanden en plafonds snel behandeld konden worden en lakwerk een fijn en egaal eindresultaat opleverde.

In 1997 besloot de jongste zoon van Simon, Edgar, om bij het schildersbedrijf te gaan werken. In 1,5 jaar tijd behaalde hij in de avonduren het ondernemersdiploma bij de SVS in Waddinxveen en in Utrecht. Simon en Edgar werkten eind jaren ’90 samen aan unieke schilderprojecten waaronder 7 winkels in de PC Hooftstraat in Amsterdam, zoals Louis Vuitton, Ralph Lauren en Dolce & Gabbana. Tevens schilderen zij diverse kantoren en huizen in Wassenaar en omstreken en bouwen een grote vaste klantenkring op. In 2003 neemt Edgar de dagelijkse leiding van de schilders en projecten over. Op het moment dat Edgar aan het roer staat van het bedrijf zijn er nog enkele schilders in dienst die werkzaam zijn geweest voor zowel, Ricus als Simon en dus 3 generaties Winnubst ’en hebben meegemaakt als eigenaar van het schildersbedrijf.

In 2012 bestond het schildersbedrijf officieel 100 jaar. Naar aanleiding daarvan heeft koningin Beatrix het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ in 2013 aan het bedrijf toegekend.

Voorjaar in huis!

Het voorjaar is dé ideale tijd om de conditie van uw huis te bekijken. We komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvende offerte.

HOFLEVERANCIER

Schildersbedrijf Winnubst ontvangt predikaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

Wij zijn enorm trots dat ons bedrijf op 4 juli 2013, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, de oorkonde behorende bij het predikaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uitgereikt kreeg door de Commissaris van de Koning de heer J. Franssen. Het was een van de laatste beslissingen die koningin Beatrix nog heeft mogen nemen.